Om & Kontakt

Fredrik Pedersen-Dambo
Fredrik
Pedersen-Dambo

EduFlex är ett enpersonsföretag som grundades av mig för ungefär femton år sedan när jag även arbetade som it/mediepedagog för några grundskolor. Förutom att jag är 55 år ung är jag även pappa till två vuxna fantastiska barn som heter Daniel och Jonathan.

Företagare & anställd

Jag kombinerar mitt företagande med anställningar i varierande omfattning. De senaste åren har jag haft en lärartjänst som mediepedagog på Sverigefinska skolan i Stockholm (89 % det senaste läsåret som slutade i juni 2020, finansierat av Skolverkets lågstadiesatsning). Det var ett väldigt bra läsår i skolan. Jag hade ungefär 200 elever från förskoleklass till årskurs 3 och samarbetade med klasslärarna för att systematiskt arbeta med språkutveckling och medier. Några exempel på vad eleverna gjorde var att författa böcker, programmera spel och robotar samt lyssna på, diskutera och tolka sagor.

Under hösten 2020 var jag anställd som IT-pedagog på Enköpings bibliotek inom projektet Digitalt först med användaren i fokus. Det jag arbetade med där handlade om processer inom it-pedagogik, med verksamhetsmål samt fortbildning och handledning riktat till biblioteksmedarbetare. I februari månads nyhetsbrev (2021) från Biblioteksutveckling Region Uppsala kan du läsa om hur vi arbetat i Enköping under rubriken ”NYFIKEN PÅ: Digitalt Framåt i Enköping”. Biblioteken är oerhört viktiga i samhället. Jag tror och hoppas att deras roll blir än mer betydande. Bibliotek = <3! Hör gärna av dig till mig om anställningar i varierande omfattning eller för att anlita mig som företagare. Något jag verkligen tycker om är att vara involverad i tidsbegränsade projekt med målet att påverka verksamheten även efter att projektet är avslutat. En gemensam början med flera passagerare där jag bara är med en del av färden. Och samarbeten, I like! Just nu är jag extra intresserad av att vara involverad i digital transformering, med fortbildning till medarbetare och utarbetande av verksamhetsstrategier.

Klimatvänligt resande

Privat och i företaget EduFlex sker mina resor till och från arbete och uppdrag i huvudsak med tåg, buss, cykel och gående (jag promenerar i genomsnitt en mil per dag). På grund av miljöskäl undviker jag att resa med flyg. Min senaste flygresa var för ett par år sedan (2018). Allt fler undviker att flyga även om det endast är en del av minskad negativ miljöpåverkan. Länktips: Vi håller oss på jorden/flygfritt 2021. Heja Greta Thunberg, du gör mycket för världen!

”Enligt FN:s klimatpanel måste klimatutsläppen halveras fram till 2030 om vi ska ha en chans att hejda en katastrofal temperaturhöjning.”

Greenpeace

Yrkesbakgrund

 • It/mediepedagog för skolor & bibliotek
 • Kursutvecklare, kursledare & cirkelledare
 • Projektledare
 • Föreläsare

Utbildningsbakgrund

 • Kreativt skrivande – Högskolan Härnösand
 • Systemutveckling. programmering, pedagogik, spel och multimedieutveckling – KTH, Södertörns högskola m.fl.
 • Alternativ och kompletterande kommunikation, AKK – Specialpedagogiska skolmyndigheten
 • Magister/masterprogrammet IKT, lärande och pedagogiskt arbete (uppsatsen återstår) – Lärarhögskolan/Stockholms universitet
 • Ett fåtal kurser termin 1 och 2 på Psykologprogrammet, 300 hp (Master of Psychology) – Stockholms universitet

Certifiering & fortbildning

Book Creator
 • Ambassadör och level 1 författare för appen Book Creator
 • Kurs i muntligt berättande genom Fabula och Folkuniversitetet
 • Certifierad i Camtasia & Snagit av TechSmith

Ha en suverän dag!
Fredrik Pedersen-Dambo

E-post: fredrik.pedersen.dambo@eduflex.se
Twitter: twitter.com/FredrikPDambo
Telefon: 070-745 80 50
Postadress:
EduFlex/Fredrik Pedersen-Dambo
Maria Skolgata 48 B
118 53 STOCKHOLM